Allekirjoita kuntalaisaloite 6h työpäivistä Turun kaupungin hoitajille

Allekirjoita kuntalaisaloite: Turun kaupungin sosiaali- ja terveysalan työntekijöille 6h työpäivä TÄSTÄ

 

Väsättiin Turun Demarinuorten kanssa kuntalaisaloite 6h työpäivistä Turun kaupungilla työskenteleville sosiaali- ja terveysalan hoitajille. Mukaan pyydettiin myös muita Turun alueella toimivia poliittisia nuorisojärjestöjä.

 

Jokainen sosiaali- tai terveysalalla töitä paiskiva tietää, miten kriisissä ala on. NYT pitää alkaa toimimaan, että tilanne muuttuu paremmaksi. Käykää kaikki turkulaiset allekirjoittamassa kuntalaisaloite.

 

Sitten kun allekirjoituksia on n. 3900 niin aloite etenee valtuutettujen ja virkamiesten käsiteltäväksi. Lyhyempi työaika on aihe, jota on pidettävä pinnalla niin kauan, että se on totta.

 

Teemme töitä 8h työpäivällä, mikä on 100 vuoden takaa. 100 vuodessa maailma on muuttunut to-del-la paljon, nyt on työajan aika muuttua.

 

Hoitajat ovat ansainneet 6h työpäivän. Tästä klikkaamalla pääset minun aiempaan kirjoitukseen aiheesta.

 

 

 

Kommentit

Submitted by Anonyymi (ei varmistettu) on Pe, 10.01.2020 - 09:22

Ikilinkki

Kun suomalaisia tuotteita myydään maailmalle, myydään samalla suomalaista elämäntyyliä. Puhutaan yleisesti, että amerikkalainen unelma on kuollut ja samalla amerikkalaisen elämäntyylin arvostus on alamaissa. Tässä tilanteessa amerikkalaisten tuotteiden myyntikin on vaikeaa eikä amerikkalaisuudesta saada lisäarvoa tuotteisiin. Esimerkiksi amerikkalaiset auton valmistajat, hampurilaisketjut ja vaikka juomafirmat on menettäneet markkinoitaan ja arvoaan amerikkalaisen unelman hajotessa ihmisten mielikuvissa.

Mikä on suomalainen elämäntyyli tai laajemmassa mittakaavassa skandinaavinen elämäntyyli? Miten haluamme erottua maailmalla ja olla samalla suunnan näyttäjiä, johon ihmiset maailmalla haluavat samaistua? Eli olla kehityksen kärjessä.

Skandinaavinen suhde työhön tulee olla yksi tällainen, jota ihmiset maailmalla ihailevat ja johon haluavat samaistua. Tehdään ahkerasti ja huippu tuottavasti uusimpia teknisiä ja sosiaalisia innovaatioita hyödyntäen lyhyenpää palkkatyöpäivää, jotta aikaa jää enemmän muuhun työn tekoon, kuten itsensä kehittämiseen opiskelemalla ja kotiasioihin, kuten omien lasten hoitamiseen ja hoivaan sekä yhdessäoloon ja harrastuksiin yms.

Palkkatyöpäivän lyhentäminen ja samalla työn tuottavuuden tehostaminen jaksamisen työssä parantuessa sekä kaikkia mahdollisia järkeviä teknisiä ja sosiaalisia innovaatioita hyödyntäen työnantajan kustannukset voivat jopa pienentyä nykyisestä monissa työtehtävissä.

Mikä arvo Suomelle muodostuu, kun Suomi siirtyy 6 tunnin työpäivään siten, että työtä tekevien ihmisten tekemän työpanoksen tuottavuus paranee ja samalla otetaan uusimmat ja parhaimmat tekniset ja sosiaaliset innovaatiot käyttöön parantamaan tuottavuutta? Miten paljon tämä lisää suomalaisten tuotteiden ja palvelujen kysyntää maailmalla? Esim. vaikka skandinaavinen vege hampurilainen yms. tai Suomessa tehokkaasti ja tuottavasti tehdyt sähköautot työvoimaa hyvin kohdellen tai Suomalaiset juomafirmat, jotka kehittävät Skandinaaviseen terveelliseen elämäntyyliin sopivia tuotteita maailmalle?

Nyt keskusteluissa on ollut Tanskan malli, jossa työttömyysturvaa ollaan porrastamassa. Jos porrastusta Suomessa suunnitellaan, tulisi se tehdä siten että työttömyysturvaa korotetaan työttömyyden alkupäästä eikä niin kuin nyt, että työttömyysturvaa ollaan vain leikkaamassa loppupäästä. Tanskassa työttömyysturva on monin verroin parempi kuin Suomessa niin alku kuin loppupäässäkin työttömyyttä.

Ruotsissa ollaan työelämässä vanhemmiksi kuin Suomessa tämä johtuu siitä, että Ruotsissa irtisanotaan uusimpina sisään tulleet työntekijät ensin ja vasta viimeiseksi kauemmin työssä olleet. Tällä on monia hyviä vaikutuksia työelämään esimerkiksi ei vaihdeta työpaikkaa niin helposti jos on saatu jo vanhan työntekijän asema työpaikalla. Uudet työntekijät myös arvostavat vanhoja työntekijöitä, koska heitä ei voi irtisanoa niin helposti ja haluavat edetä vanhojen työntekijöiden asemaan tämä motivoi parempiin työsuorituksiin eikä tule sairasta toisia syövää kilpailua työpaikalla työntekijöiden kesken. Vanhana työntekijänä tulee myös turvallisuuden tunnetta ihmisen elämään, koska tietää ettei ole heti ensimmäisenä irtisanottavissa. Sitoutuminen työnantajaan lisääntyy ja on esim. mahdollista saada pankista asuntolainaa helpommin ja paremmin ehdoin, kun on vanha työntekijä.

Tässä muutamia esimerkkejä Skandinaavisesta elämäntyylistä työelämän osalta, josta voisimme ottaa oppia.

Tulisi miettiä mikä on Skandinaavinen elämäntyyli, jota haluamme markkinoida maailmalle ja siinä sivussa tuohon elämäntyyliin liittyviä tuotteita ja palveluja. Eli miten olemme todellisia edelläkävijöitä ja suunnan näyttäjiä ihmisille parempaan tulevaisuuteen.

Submitted by maria Wallin (ei varmistettu) on Ke, 29.09.2021 - 10:52

Ikilinkki

Raha ei auta jaksamiseen, vaan yhteiskunta toimisi tehookkaammin jos kaikilla olisi lyhyemmät työpäivät ja ihmiset pystyisivät siten vastaamaan nykyelämän vaatimuksiin ja ajamaan paremmin yhteisiä etuja ja huolehtimaan omien lasten hyvinvoinnista , lisääntyvien henkisten resurssien ansiosta.

Submitted by maria Wallin (ei varmistettu) on Ke, 29.09.2021 - 10:55

Ikilinkki

Yhteiskunnan vaatimukset edellyttävät jaksamista,kaikkien ihmisten työpäivät pitäisi olla 6-tuntisia, jotta oman perheen jayhteiskunnan eteen jaksettaisiin tehdä töitä riittävästi

Lisää kommentti

Tällä kysymyksellä varmistetaan, että et ole roskapostia lähettävä skripti.

Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.