volume_up volume_off fullscreen

Kiitos 1421 kertaa!

Nyt kun kevään vaaleista on saanut palautua muistui mieleen kiittää äänestäjiä myös näin verkkosivujen kautta. Kiitos siis jokaiselle 1421 äänstäjälle eduskuntavaaleissa 2023. Vaalipäivänä vaikutti siltä, että ääniä tuli 1397, mutta tarkastuslaskennoissa sain vielä 24 ääntä lisää. Ilmeisesti kaikilla äänestyspaikoilla ei oltu jaksettu laskea kaikkia ääniä. Moni meidän listalla sai parikymmentä ääntä lisää tarkastuslaksennoissa.

Äänestysnumero 179

Eduskuntavaalit 2023 käydään maalis-huhtikuussa. Mua voit äänestää numerolla 179, mikäli kotikuntasi on Varsinais-Suomessa.

Ennakkoäänestys on 22.-28.3.2023

Tällöin voit äänestää missä vain äänestyspaikassa.

Vaalipäivä 2.4.2023

Vaalisunnuntaina voit äänestää ainoastaan sinulle nimetyssä äänestyspaikassa. Tämä äänestyspaikka määräytyy osoitteesi mukaan.

Ulkomailla 22.-25.3.2023

Lyhyempi työaika nyt

Yli sata vuotta sitten suomalainen työntekijä unelmoi 8 tunnin työpäivästä ja 5 päivän työviikosta. Tuolloin se tuntui monista mahdottomalta ja oikeiston vastustus oli melkoista, mutta suomalainen työläinen sai unelmansa lopulta toteen työväenliikkeen yhteisellä työllä. Nykyään keskimääräinen viikkotyöaika on alle 40 tuntia. Viime vuosikymmeninä tosin viikkotyöaika on kuitenkin muuttunut melko vähän, vaikka tehokkuus onkin noussut merkittävästi. Suomalainen työläinen tarvitsee osansa tehokkuuden noususta.

Ihminen määrittää kirkon

Olen asettunut toisen kerran seurakuntavaaleissa ehdolle Mikaelinseurakunnassa. Tällä kertaa olen ehdolla seurakuntaneuvoston lisäksi kirkkovaltuustoon. En ole kovin ahkera kirkossa kävijä ja luottamushenkilönä sitä hieman vaatisi itseltään, jotta olisi “parempi ja sopivampi”. On tärkeä tunnistaa se syy, miksi ihmiset ylipäätään kuuluvat kirkkoon sankoin joukoin. Niin kauan kun ihminen määrittää kirkon, asia on oikein päin. Tilanteissa, joissa kirkko tai uskonto alkaa määrittämään ihmistä, on menty mielestäni harhaan.

Sitouttamispalkkio Turussa

Tänään Turun kaupunginvaltuustossa on puhuttu muun muassa osavuosikatsauksesta. Hyvinvoinnin palvelukokonaisuus ylittää arviolta nettona n. 30 miljoonalla eurolla talousarvion. Syy ei ole todellakaan palkkakustannukset vaan suurin ylitys on ostopalvelut ja alibudjetointi. Turun sosiaali- ja terveysalan osalle työntekijöistä luvattiin 500 ja 1000 euron sitouttamispalkkio vuoden lopussa 2022. Sitouttamispalkkion suuruus riippuu työsuhteen pituudesta ja saajiksi valikoitui suurimman työntekijäpulan yksiköt.

Pansioon julkinen uimaranta

Aamuset julkaisi elokussa mielipidekirjoitukseni siitä, että Pansio ansaitsee oman julkisen uimarannan

 

Turku on vetovoimainen merellinen kaupunki. Ikävä kyllä kaikki turkulaiset eivät saa tästä vetovoimatekijästä nauttia. Turussa on monta asuinaluetta aivan meren tuntumassa, muun muassa Hirvensalo, Ruissalo, Uittamo, Majakkaranta, Katariina ja Pansio. Näistä viimeisin alue toimii Turun, Varsinais-Suomen ja koko Suomen mittakaavassa erittäin merkittävänä tulon tuojana.

Henkilöstön tila korjattava Turun sote-palveluissa

Aloite kouluterveydenhuollon, kotihoidon, neuvolapalveluiden, perhe- ja sosiaalipalveluiden sekä terveysasemien henkilöstön tilan korjaamiseksi. Sosiaali- ja terveyspalveluiden työntekijöiltä on syksyn mittaan tullut useita huolestuneita yhteydenottoja lautakunnan jäsenille. He ovat ilmaisseet huolensa resurssien vähyydestä, palveluiden laadusta ja kuntalaisten turvallisuudesta toivoen, että tilanteeseen reagoitaisiin välittömästi.

Äänestysnumero 422

Hei!

Aluevaaliehdokasnumerot tulivat ja minun äänestysnumeroni on 422 täällä Varsinais-Suomessa.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueeseen kuuluu seuraavat kunnat

Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Koski Tl, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pyhäranta, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa

 

Ennakkoäänestys alkaa 12.1.2022 ja päättyy kotimaassa 18.1.2022 ja ulkomailla 15.1.2022

Varsinainen äänestyspäivä on 23.1.2022

 

Sinä päätät, kuka päättää -aluevaalitilaisuuden puhe 1.12.2021

Toveriseura järjesti Sinä päätät, kuka päättää -aluevaalitilaisuuden Ravintola Koulussa 1.12.2021 tilaisuus videoitiin livenä Facebookiin, mistä sen pystyi katsoa etänä. Tilaisuuden juonsi Asko Mäki ja minun lisäksi puhujina oli Aki Lindèn, Mari Lahti ja Sami Peltola.

Aki kuvasi tapansa mukaan hyvin ymmärrettävästi hyvinvointialueen merkityksen kokonaisuudessaan ja kertoi muun muassa hyvinvointialueiden rahoitusperusteet.

Mari puhui mielenterveystyöstä sekä Ensi- ja turvakoti toiminnasta.

Karhunkierros

Meillä on tapana viettää syyskuussa kesälomaa Kuusamossa. Tänä vuonna päätimme lähteä Karhunkierrokselle. Meitä oli kaksi aikuista ja vuoden ikäinen Palme-Samojedinkoira. Lopussa on Palmen reissusta tarkemmin. Suunnittelin reissun siten, että kuljemme 82 kilometrin kierroksen neljässä päivässä. Noin 20km siis päivittäin.

 

1. Päivä / Torstai 9.9.2021

Vaaliteemat kuntavaaleissa 2021

6h työpäivä

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan työntekijöiden hyvinvointi ja jaksaminen ovat vaakalaudalla. Tästä syystä haluan Turun kaupungin pilotoivan lyhyemmän työajan ja seuraavan sen vaikutuksia työkyvyttömyyskustannuksiin, sekä työurien pidentymiseen. Näin Turun kaupunki parantaa työnantaja imagoaan ja lisää työhyvinvointia sekä tehokkuutta kyseisillä sektoreilla. Lyhyempään työaikaan siirtyminen mahdollistaa työnjakamista nuorille ja pitkäaikaistyöttömille.

Onko politiikalla nuorille mitään tarjottavaa?

Eikö ole hyvä kysymys.

Tervetuloa kuulemaan keskiviikkona 27.1.2021 klo 17-18:30 Kansanedustaja Matias Mäkystä, Sosialidemokraattisten opiskelijoiden puheenjohtaja Ville Kurttia, Someron kaupunginvaltuutettu Antti Kottia ja minua asian tiimoilta.

Matias kertoo omasta vaikuttajapolusta, Ville ja Viivu kertoo nuorista politiikassa, Antti paneutuu kunnalliseen päätöksentekoon.

Tapahtuman alku

Nuuskan myynti?

Kävin kerran koulussa politiikkaviikon aikana ja keskustelimme nuorten kanssa epäkohdista yhteiskunnasta. Eräs ryhmä näki epäkohtana nuuskan myynnin laittomuuden Suomessa. Nuoret kokivat nuuskan hakemisen laivalta tai Ruotsista yhteiskunnallisesti epäjärkevänä. Näin nuuskan käyttö tuo Suomeen terveyskustannuksia, mutta verotulot ja muut tuotot jäävät saamatta.