Eduskuntavaalit 2023

Kuvassa Viivu Seila tummalla taustalla kultaisessa mekossa. Oikealla tekstit "Viivu Seila", "No more shit" ja oikealla yläkulmassa ehdokasnumero 179. Vasemmassa alakulmassa SDP:n logo.

Tärkeimmät teemani eduskuntavaaleissa:

 

1. Inhimillinen työelämä

Tavoitteeni on siirtyä 8h työpäivästä 6h työpäivään. Työelämää on kehitettävä joustavammaksi siten, että jokaiselle löytyy sopiva paikka yhteiskunnassa. Jokaisella on oltava mahdollisuus työn mahdollistamaan merkityksellisyyden kokemukseen. Tämä edellyttää sitä, että työelämän on tulevaisuudessa joustavampi ihmisten erilaisille lähtökohdille ja elämäntilanteille. Jos ihminen pystyy tekemään kaksi tuntia viitenä päivänä viikossa työtä, on hänelle löydyttävä sellainen työ. Työn pitää lisätä hyvinvointia, eikä kuluttaa sitä. Työmäärän tulee olla siedettävä ja työsuhteiden laadukkaita. Palkalla on tultava toimeen.

2. Parempi mielenterveys

Mielenterveyden häiriöt kustantavat vuodessa arviolta 11 Miljardia euroa Suomelle. Sille summalle löytyy varmasti muutakin käyttöä. Erityisen tärkeää on ehkäistä ihmisten uupumista opiskeluissa tai työelämässä. Tehokkuus asenteesta on päästävä eroon.

Nuorisoneuvola on konkreettinen matalan kynnyksen palvelu, joka tulee ottaa käyttöön koko maassa. Nuori tulee kohdata joka vuosi ja käydä tämän kanssa läpi voimavarat ja riskitekijät. Tarvittaessa ohjata eteenpäin.

Psykoterapeuttikoulutus on oltava maksuton ja mielenterveyden palveluihin päästävä seitsemän päivän sisällä.

3. Oikeudenmukainen talous

Yksilön tasolla on varmistettava, että perus arjessa tarvittavat asiat kuten asuminen, sähkö, vesi ja ruoka eivät aiheuta taloudellista ahdinkoa. Julkisten päätösten tulee aina varmistaa, etteivät luokkaerot kasva. Sosiaaliturvan kehittäminen mahdollisimman joustavaksi ja eri elämäntilanteet sekä aktiivisuuden laajalti tunnistavaksi.

Valtion tasolla on pidettävä huolta, ettei veronkierrolle ole sijaa. Verotus on reilua ja ihmiset maksavat mielellään veroja sekä saavat rahalleen vastinetta. Omaisuus veroparatiiseista on saatava kiertoon rahoittamaan hyvinvointivaltion palveluita. Ihmisten perustarpeista ei saa tehdä voittoa tavoittelevaa bisnestä. Yrittäjien sosiaaliturva on oltava yhdenvertainen työntekijöiden kanssa.

 

Kiitos 1421 kertaa!

Nyt kun kevään vaaleista on saanut palautua muistui mieleen kiittää äänestäjiä myös näin verkkosivujen kautta. Kiitos siis jokaiselle 1421 äänstäjälle eduskuntavaaleissa 2023. Vaalipäivänä vaikutti siltä, että ääniä tuli 1397, mutta tarkastuslaskennoissa sain vielä 24 ääntä lisää. Ilmeisesti kaikilla äänestyspaikoilla ei oltu jaksettu laskea kaikkia ääniä. Moni meidän listalla sai parikymmentä ääntä lisää tarkastuslaksennoissa.