Q&A osa 2

 

Mitä jos Demarinuorten talous sakkaa pahasti?

Mistä vähentää menoja?

Jakomateriaalit on ensisijainen menokohde, josta voimme säästää. Saamme sanomamme kerrottua esimerkiksi sosiaalisessa mediassa painetun esitteen sijaa. Elämme epävarmoja aikoja, joten messuilla ja tapahtumissa jaettavaa jakotavaraa kuten karkkeja, kortsuja tai matkalatureita on luonnollista olla tilaamatta. Tilaamatta jättäminen on myös ympäristöteko! Kun messut ja tapahtumat taas jatkuvat voimme kehitellä toiminnallisen tai muun vastaavan houkuttimen pisteellemme.

Vihoviimeiset menot, joihin koskisin leikkaamalla ovat henkilöstökulut ja piirien taloudellinen tuki. Emme voi viedä alueilta toimintaedellytyksiä työntekijän ja taloudellisten resurssien myötä.

Tulevaisuudessa voimme ottaa opiksi tästä hetkestä sen, että joitain tilaisuuksia ja tapahtumia voidaan järjestää toisinaan etäyhteyden avulla. Tällöin säästämme muun muassa aikaa ja matkakustannuksia. Ei pidä kuitenkaan unohtaa aidon läsnäolevan tapaamisen tärkeyttä <3

Mistä lisää tuloja?

Lisätuloja voisimme kerätä esimerkiksi varainkeruukampanjan avulla. Voisimme lähestyä puolueen jäseniä ja pyytää heiltä tulevaisuusinvestointina kannatusmaksua Demarinuorille. Nuoriin ja tulevaisuuteen sijoittaminen kannattaa.

 

Mitä jos taloutemme on niin hyvässä tilanteessa, että pitää keksiä lisää tapoja käyttää rahaa?

Siinä tilanteessa alkaisimme käyttämään rahaa alueilla nuorten innovoimiin projekteihin ja palkkaisimme projektityöntekijöitä.

Eilisessä paneelissa liittohallitukseen ehdolla oleva henkilö mainitsi rahastoihin sijoittamisen ja mielestäni se on myös hyvä idea! Eli miksei me myös laitettaisi rahaa kiertämään ja sijoittaisi vastuullisesti eettisiin rahastoihin.

 

 

 

Lisää kommentti

Tällä kysymyksellä varmistetaan, että et ole roskapostia lähettävä skripti.

Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.