Pansioon julkinen uimaranta

Aamuset julkaisi elokussa mielipidekirjoitukseni siitä, että Pansio ansaitsee oman julkisen uimarannan

 

Turku on vetovoimainen merellinen kaupunki. Ikävä kyllä kaikki turkulaiset eivät saa tästä vetovoimatekijästä nauttia. Turussa on monta asuinaluetta aivan meren tuntumassa, muun muassa Hirvensalo, Ruissalo, Uittamo, Majakkaranta, Katariina ja Pansio. Näistä viimeisin alue toimii Turun, Varsinais-Suomen ja koko Suomen mittakaavassa erittäin merkittävänä tulon tuojana.

Pansion alueella toimii tällä hetkellä Suomen yritysrekisterin mukaan 67 yritystä. Näistä merkittävin on Bayer. Vuonna 2020 Bayer on maksanut Suomeen yhteisöveroa 124 miljoonaa euroa. Toinen merkittävä yritys niin sosiaalisesti kuin taloudellisesti on Meyer. Vuonna 2019 Meyer on maksanut yhteisöveroa 6 miljoonaa euroa. Silmiin pistää yritysten rimmaavat nimet, jos haluat kuulua Suomen yhteiskunnallisesti merkittäviin yrityksiin, niin yrityksesi nimen kannattaa päättyä -yer.

Ottaen huomioon näiden kaikkien 67 yrityksen työntekijöiden tuomat verotulot Turulle puhutaan merkittävistä summista. Pansio on siis Turun kultakaivos. Mutta, missä se näkyy? Ei ainakaan Pansiossa. Julkiset palvelut ovat vähäisiä ja niistä vähästäkin muun muassa terveysasema ja vanhusten palvelutalot ovat yksityistetty, nuorisotilat sijaitsevat konttirakennelmissa ja työntekijöille päätetään kaavoittaa lähinnä vain väliaikaiseen asumiseen soveltuvia asumuksia. Ei siis aitoja oikeita koteja, joihin perustaa perheen tai luoda mitään kestävää.

Pansio jos mikä ansaitsee julkisen rahan panostuksia, jotta asuinalue kehittyy entistä viihtyisämmäksi. Pansion kehittämisen voisi aloittaa siitä, että Turun merkittävin ja merellisin alue saisi oman julkisen uimarannan, jotta kuntalaiset pääsevät uimaan ja viihtymään.

 

 

 

 

Lisää kommentti

Tällä kysymyksellä varmistetaan, että et ole roskapostia lähettävä skripti.

Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.