Haen Demarinuorten varapuheenjohtajaksi 2020

Mistä kaikki lähti?

Vuonna 2015 olin päiväkodissa työharjoittelussa, kun minulle oli soitettu vieraasta numerosta. Olin saanut myös Facebookissa tuntemattomalta naiselta viestiä. Tämä nainen oli Kati Saarinen, silloinen Turun Demarinuorten puheenjohtaja. Hän pyysi minut mukaan toimintaan. Tuosta syksystä 2015 minä olen kuulunut Demarinuoriin ja Demarinuoret vahvasti minun elämääni.

Keskityin tuolloin epäkohtiin, en oikein nähnyt muuta. Näitä epäkohtia ovat nuorten mielenterveyteen, päihteiden käyttöön ja elämänhallintaan liittyvät haasteet. Kaverini oli juuri tehnyt itsemurhan nuorena, moni ystäväni lopetti koulut kesken ja elämä pyöri päihteiden käytön ympärillä - ja osalla pyörii edelleen. Aika oli kuluttavaa. Ymmärrän hyvin heitä, jotka eivät heti löydä omaa kestävää polkua vakaaseen elämään ja aikuisuuteen.

 

Mihin oikein ryhdyin?

Olin hieman arka aluksi. Pikkuhiljaa uskalsin kertoa ajatuksiani ja ideoitani ääneen ja ne on otettu hyvin vastaan. Nyt ystäväni, jotka sain Demarinuorista tietävät, että keksin kaiken näköistä outside of the box.

Ideoimme yhdessä erilaisia kampanjoita, keksimme erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia. Yksi esimerkki tapahtumasta on Konttifest. Laitoimme kasaan maksuttoman musiikkitapahtuman, jonne jokainen on tervetullut. Koimme festivaalilippujen olevan kovin kalliita. Tänä vuonna, 5.9.2020 Konttifest järjestetään neljännen kerran. Aika hyvin poliittisilta nuorilta! Olen saanut uskomattoman paljon kokemusta erilaisesta järjestämisestä ja ihmisten tavoittamisesta Demarinuorten toiminnassa. Olemme myös pitäneet Pride-juhlia, ystävänpäivä tempauksia, olemme kampanjoineet vaaleissa ja paljon muuta! Demarinuoret on yhteisö, jossa jokainen saa oman tilan kasvaa omien kiinnostusten kohteiden rinnalla ja se on upeaa!

 

Tervetullut

Toivon, että jokainen nuori, joka huomaa ympärillään kehitettävää, löytää Demarinuoret ja jakaa ajatuksensa kanssamme. Siten voimme yhdessä keksiä ratkaisun epäkohtaan. Näin me kehitämme maailmaa, pienin ja varmoin askelin. Sillä jokaiseen epäkohtaan on olemassa ratkaisu; se pitää vain keksiä.

Koin itseni tervetulleeksi Demarinuoriin. Kuulluksi tuleminen oli todella tärkeää tuolloin, vaikka näin vain epäkohtia. Haluan jokaisen kokevan itsensä tervetulleeksi Demarinuoriin ja tulevan yhtä hyvin kohdatuksi kuin minä vuonna 2015. Varapuheenjohtajana uskon voivani vaikuttaa esimerkillä ja kokemuksella siihen, miten jäseniämme kohdellaan. Ei ole mitään arvokkaampaa, kuin toisen kuuleminen ja kohtaaminen.

 

Merkitys

Sain järkevää tekemistä hankalien ihmissuhteiden ja nuoruuden sekasorron keskelle, kun lähdin Demarinuorten toimintaan. Minulle annettiin nopeasti luottamustehtäviä, vaikka en vielä oikein tiennyt, mihin olin ryhtynyt.

Demarinuoret toi merkityksen minulle. Ajattelen siis Demarinuorten ja politiikan voivan tuoda merkityksen myös muille. Niin kliseeltä kuin se kuulostaakin. Demarinuoriin mukaan lähtiessäni  vakuutuin siitä, että ihminen voi vaikuttaa ympäristöönsä ja yhteiskuntaan. Demarinuorista on lähtenyt ajatus muun muassa yleisturvasta, jonka tarkoitus on selkeyttää nykyistä sosiaalietuusjärjestelmää. Kiitos siitä nykyiselle kansanedustaja Matias Mäkyselle!

 

Intohimo

Minulla on intohimo ja palo kehittää yhteiskuntaa, nähdä ja kuulla epäkohdat - risut ja ruusut, keksiä ja löytää ratkaisuja sekä edistää suurella työllä, vaivalla ja ajalla rakennettua yhteiskuntaa. Minä haluan kohdata nuoret ja haluan nuorten tulevan kohdatuksi. Sillä nuorten pitää olla mukana rakentamassa tulevaisuutta itselleen ja jälkeläisilleen.

 

Mahdollisuuksia

Demarinuorilla on hyvät mahdollisuudet toimia puolueessa ja politiikassa. SDP huomaa Demarinuoret vaaleissa. Olen saanut käydä kunta-, seurakunta- ja eduskuntavaalit kolmen vuoden sisällä. SDP:lla oli myös EU-vaaleissa Demarinuoria ehdolla. Upea yhteisö, jossa pääsee vaikuttamaan ja puhumaan äänellä, joka muuten voi unohtua politiikasta. Kertoa asioita, joita muuten kukaan ei kertoisi. Nuorten ääni ja niiden ääni, jotka kokevat politiikan kaukaiseksi ovat tämän yhteiskunnan voimavara.

Jos on motivaatiota ja paloa Demarinuoret ovat täynnä mahdollisuuksia. Haluan, että jokainen nuori tietää, että Demarinuoret kasvattaa lasikattojen rikkojia. Haluan, että jokainen jolla on unelmia tulevaisuudelle lähtee rakentamaan entistä elinvoimaisempaa tulevaisuutta meidän kanssa.

 

Lopuksi

Kaikki edellä sanottu saa minut haluamaan antaa enemmän itsestäni Demarinuorille ja siksi lähden tavoittelemaan varapuheenjohtajan paikkaa Lahden liittokokouksessa toukokuussa. Kuulen mielelläni ajatuksiasi ja vastaan mielelläni kysymyksiin!

 

 

 

Lisää kommentti

Tällä kysymyksellä varmistetaan, että et ole roskapostia lähettävä skripti.

Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.