Puoluevaltuusto 2020-2023

Puolueosastoni Runosmäenalueen sosialidemokraatit esitti minua puoluevaltuustoon Varsinais-Suomen SDP:n hallitukselle. 23.6.2020 piirin kevätkokoukselle esitettiin puoluevaltuuston jäseniksi Miia Kelsey (Uusikaupunki), Kirsi-Maria Jokinen (Salo), Miika Tiainen (Turku), Minna Holtlund (Turku), Timo Tamminen (Loimaa) ja varajäseniksi Annika Ollila (Raisio), Viivu Seila (Turku), Jere Järvinen (Kaarina), Pertti Pokki (Laitila), Riitta Lehtinen (Somero). Piirin kevätkokous hyväksyi esityksen joten Varsinais-Suomen SDP esittää em. henkilöitä puoluekokuksessa puoluevaltuuston jäseniksi. Puoluekokous päättää puoluevaltuuston jäsenet 22.8.2020 Tampereella.

 

Miten puoluevaltuustoon voi hakea? Alla vaihe vaiheelta esimerkki!

1. Jäsen eli sinä tai minä

pohdimme olisiko meillä intoa ja kiinnostusta toimia piirin ja puolueen viestinviejänä tärkeissä asioissa. Onko intoa ja kiinnostusta tehdä politiikkaa? Vastaamme kyllä! Joten siirrymme kohtaan kaksi

2. Puolueosasto

Ilmaisemme kiinnostuksemme puolueosaston kokouksessa tai puolueosaston puheenjohtajalle kokousten välillä. Puolueosaston puheenjohtaja, sihteeri tai muu sovittu henkilö kerää puolueosastostaan puolueen johtotehtäviin tähtäävät henkilöt ja ilmoittaa nimet Varsinais-Suomen SDP:n piirihallitukselle. 

3. Varsinais-Suomen piirihallitus

Varsinais-Suomen SDP:n hallitus eli piirihallitus kerää kaikki tietoon tulleet henkilöt. Piirihallitus voi tehdä henkilöistä valmiin esityksen puoluevaltuustoon. (näin toimittiin tällä kertaa) Piirihallitus käy myös keskustelua henkilöistä. Piirihallituksen jäsenet voivat kertoa omia ajatuksiaan hakijoista, pohtia haluavatko alueellista tai sukupuolten välistä tasajakoa puoluevaltuustopaikoille. Piirihallitus käy siis aloitekeskustelun ja määrittää arvonsa ja kriteerit siitä, millaisen edustuksen toivoo saavansa Varsinais-Suomelle puoluevaltuustoon. Tämän jälkeen siirrytään kohtaan neljä.

4. Varsinais-Suomen SDP:n kokousedustajat

Varsinais-Suomen SDP:n piirikokousedustajat ovat puolueosastojen nimeämiä virallisia kokousedustajia. Heillä on piirin sääntömääräisissä kokouksissa puolueosastonsa ääni käytettävissä. Sääntömääräiset kokoukset ovat kevät- ja syyskokous. Puolueosastot saavat piirikokouksiin kokousedustajia jäsenmääränsä mukaan.

Kokousedustajat päättävät sääntömääräisessä kokouksessaan puoluevaltuuston jäsenehdotuksen valintatavan. Kokousedustajat voivat kannattaa piirihallituksen esitystä, tehdä muutosesityksiä tai pyytää äänestystä. Muutosesityksen pitää saada kannatusta muilta kokousedustajilta. Jos tilanne on epäselvä eikä yksiselitteiseen ratkaisuun päästä siirrytään äänestämään. Kokousedustaja voi pyytää äänestystä kaikista puoluevaltuustoon hakeneista.

Kun piirikokous on hyväksynyt henkilöesityksen siirrytään kohtaan viisi.

5. Puoluekokous

Piirin toiminnanjohtaja, puheenjohtaja tai muu sovittu henkilö vie piirinsä esityksen puoluevaltuuson jäsenistä puoluekokoukselle. Yleensä puoluekokous hyväksyy piirien tekemät esitykset, mutta puoluekokouksessa on mahdollista tehdä vielä muutosesityksiä henkilövalintoihin. Sitten, kun puoluekokouksen puheenjohtaja on lyönyt nuijan pöytään puoluevaltuustojäsenten nimeämisestä päätös on virallinen.

 

Eli lyhyesti

jäsen > puolueosasto > piirihallitus > piirikokous > puoluekokous

 

 

Lisää kommentti

Tällä kysymyksellä varmistetaan, että et ole roskapostia lähettävä skripti.

Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.