Kesäkiertue

Nyt kun on vajaa kuukausi kulunut kesäkiertueen loppumisesta, katselen jo haikaillen kuvia. 23 päivää kesä-heinäkuusta tienpäällä olivat opettavaisia ja ikimuistoisia. Kiersimme yhdessä työparini kanssa yhteensä 12 kaupunkia ja 13 tapahtumaa näinä kuukausina.

Kyllä, politiikkaa voi tehdä nuorekkaasti ja mukavalla tavalla! Pääsin kohtaamaan lukuisia ihmisiä eri puolilla Suomea. Mikkelissä tapasin isosetäni, jonka kanssa en ole ollut tekemisissä. Hänen sanojensa mukaan hän on röhösetä. Upea tyyppi, oli huikeaa tavata tuntemattomia sukulaisia! Se on jännä ajatella, että jokaisessa sukulaisessa on pieniosa samaa kuin itsessä. Siis pieni osa enemmän kuin kaikissa muissa 7,6 miljardissa ihmisessä, joiden kanssa olemme kuitenkin 99,99% samanlaisia geeniperimältämme. Meidät röhösedän kanssa yhdisti politiikka. Ehkä meillä on joku geneettinen alttius ajaa oikeudenmukaisuutta. Joku Mikkeliläinen SDP:n aktiivi oli huomannut yhdistäväksi tekijäksi Seila-sukunimen ja päättänyt kutsua Heikin paikan päälle. Olemme me toki Facebookissa olleet kavereita, ihan vain pelkästään sukunimen perusteella. Nykymaailma on niin hieno, että voi löytää sukulaisia yllättävistä tilanteista tai paikoista tai vaikka somesta. Hauskaa.

Olen aiemmin ollut Suomen roadtripillä kesällä 2016. Se oli myös silmiä avartava kokemus. Silloin innostuin ajamisen tuomasta vapaudesta. Olisipa vielä sähköauto, niin olisi hiukan eettisempää. Autoni vie vain vähän löpöä, joten annan itselleni anteeksi ajamisen seurauksena tulevat päästöt. Tänä kesänä kiersin Suomea työkseni. Olen aina nauttinut tavoitteellisesta puuhastelusta. Ahdistun suorastaan, jos tunnen olevani paikallani ja jumissa liian pitkään hetkessä, mikä ei johda mihinkään.

Seinäjoella Tangomarkkinoilla parin lääkärin kanssa jutellessa keksimme SDP:n kesäkiertueelle toisen nimityksen, meinaan valtakunnankierros. Ei mikään vähäpätöinen. Tangomarkkinat olivat yllätys rauhallisuutensa ja ihmisten asennoitumisen suhteen. Pelkäsimme hiukan, sillä Tangomarkkinat on tilastollisesti Suomen kesän väkivaltaisin musiikkitapahtuma. Sitä ei ainakaan paikan päällä huomannut. Ihmisiä kävi juttelemassa aivan laidasta ja laitaan, eikä kukaan haastanut riitaa.

Kävin Seinäjoen ja Mikkelin lisäksi, Savonlinnassa, Turussa, Järvenpäässä, Kuopiossa, Lahdessa, Heinolassa, Hangossa, Kotkassa, Porissa ja Raumalla.

Kotka oli kyllä mukava paikka myös. Siellä on kesäisin Meripäivät. Meripäivien illanvietossa minua tultiin pyytämään mukaan realitysarjaan nimeltä Love Island. En todella tietänyt sillä hetkellä, miten tilanteeseen suhtautua, mutta kiitin, lupasin tutustua ja otin käyntikortin vastaan. Katsoin Savonlinnassa yhden jakson brittiverisota. Olisihan se hirveän mielenkiintoista nähdä miten itse toimisi vastaavissa tilanteissa, suljettuna tuntemattomien ihmisten kanssa huvilaan, ja yrittää löytää elämänsä rakkauden. Saatan katua päätöstäni olla menemättä myöhemmin, mutta keskityn mieluummin eduskuntavaaleihin loppuvuoden.

Voisin kertoa loputtomasti tarinoita kesästä, mutta kirjoitan niistä kirjan joskus toiste. Lopussa vielä muutamia kuvia kesältä.

Lisää kommentti

Tällä kysymyksellä varmistetaan, että et ole roskapostia lähettävä skripti.

Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.