Ilmastokriteerit kaupungin hankintoihin ja kilpailutuksiin

Vaadimme, että Turun kaupunki huomioi kilpailutuksissa palveluntarjoajien ympäristövaikutukset. Edellytämme jokaisen toimialan virkamiehen valmistelevan omalle toimialalleen sopivan mittariston, joilla arvioidaan palveluntarjoajien toiminnan aiheuttamat ympäristövaikutukset.

Turun kaupunki on asettanut itselleen tavoitteeksi olla hiilineutraali vuoteen 2029 mennessä. Kun jokainen hankinta ja palvelu mietitään tarkkaan kilpailutusten yhteydessä, tuotteiden ja palveluiden tarjoajille aiheutuu positiivinen paine toteuttaa omaa toimintaansa mahdollisimman ympäristöystävällisesti.

Turun kaupunki ympäripyöreästi mainitsee hiilineutraalisuuden ja toteaa tekevänsä lisää ympäristötekoja. Nuoret eivät kuitenkaan näe tekoja arjessaan eivätkä tyydy pelkkiin kauniisiin sanoihin. Kaupungin ilmastosuunnitelmassa puhutaan vain kaupunkikonsernin hankinnoista ja tässäkin puuttuu konkreettisuus. Nuoret vaativat konkreettisia ja tehokkaita ilmastotoimia, josta osoituksena myös Turkuun levinnyt ilmastolakkoilu.

Nyt on Turku näytön paikka ja seuraavissa kilpailutuksissa on oltava kriteerejä pienempien päästöjen ja kestävän kehityksen eteen.

Viivu Seila (SDP)
Ville Kurtti (SDP)

 

 

 

 

Lisää kommentti

Tällä kysymyksellä varmistetaan, että et ole roskapostia lähettävä skripti.

Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.