Ilmasto

Tässä on muutama ilmastopoliittinen kohta, joita SDP ajaa. Lisänä tietenkin muutama oma villi ja jalostamaton ajatus.

 

 

1. Pysäytetään ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen

2. Suomesta hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä

3. Kivihiilen energiatuotantokäytöstä luopuminen vuoteen 2029 mennessä

4. Ruokahävikin vähentäminen.

Oma ajatus: Suurten ketjujen elintarvikehävikistä maksu. Suuret ketjut ja kaupat saa tukusta niin halvalla suuria määriä elintarvikkeita, että ruuan myymättä jääminen ei aiheuta taloudellista haittaa. Sain yksi päivä ajatuksen, että näiden suurien ketjujen elintarvikekauppojen tulisi maksaa jokaisesta hävikki elintarvikkeesta sama hinta, millä myyvät tuotetta kuluttajalle. Tällöin kaupat tilaisivat kohtuudella tavaraa ja ruokahävikki vähenisi. Velvoitetaan kaupat ottamaan vastuu tilauksistaan. Myymättä jääneet tuotteet voisi myös antaa esim. viimeisen aukiolo tunnin aikana ilmaiseksi pois, jolloin hävikkiin lyötäviä tuotteita ei tulisi niin paljoa. Lisäksi suuret kaupat/ketjut saavat huomattavasti pienemmällä hinnalla ostettua tukusta tavaraa, kuin pienet kaupat, suurien tilauksiensa takia. Sen lisäksi, että suurten kauppojen ja ketjujen tuotteiden sisäänosto on halvempaa, ja siten asettaa kaupat kokonsa puolesta eriarvoiseen asemaan, merkitys hukkaan menevällä tuotteella on paljon pienempi kuin pienen kaupan, joka ostaa sisään valmiiksi jo kalliimmalla hinnalla. Tällä tavoin suurien elintarvikeketjujen kynnys sisään ostaa kysyntää enemmän pienenee, johtaen ruokahävikin vähenemiseen kaupoissa.

5. Uusien fossiilisten polttomoottoriautojen kieltäminen

6. Puun suosiminen rakennusmateriaalina

7. Valmiina olevien kiinteistöjen energiatehokkuuden lisääminen, säilötään asuntojen lämpö, tiivistetään ovet ja ikkunat, jottei lämpöä mene hukkaan ja asentamalla esimerkiksi kerrostaloasuntoihin järjestelmä, jossa ihminen itse pystyy vaikuttamaan omaan energiankäyttöön.

8. Oma ajatus: haluan energiatuotantoon erikoistuneen työryhmän Suomeen, joka kartoittaa ja kehittää Suomeen kestävän ja eettisen energiatuotantomuodon. Kartoituksessa voitaisiin selvittää toriumvoimaloiden mahdollisuus. Toriumvoimala toimii ymmärtääkseni samalla periaatteella, kuin ydinvoimala, mutta koska käytettävä alkuaine ei ole uraani vaan torium, siitä ei jää ydinjätettä yhtä paljon. Tällä perusteella Toriumvoimala olisi ydinvoimalaa eettisempää.

 

 

Tästä klikkaamalla pääset tutustumaan SDP:n kattavaan ilmasto-ohjelmaan.

 

 

Tämän artikkelin "Oma ajatus" kohdat ovat omia jalostamattomia ideoitani, jotka eivät ole mukana puolueen tulevaisuuslinjassa tällä hetkellä.

 

 

 

Kommentit

Submitted by Tapio (ei varmistettu) on Pe, 05.04.2019 - 05:26

Ikilinkki

MIG-hitsaaja käyttää hiilidioksidia suojakaasuna noin 17 litraa/min. 1litra painaa 1,97g. Tämä tekee 33,5g/min, 2010g/h, työpäivässä (6H) 12060g, kuukaudessa (n.20p) 241,2kg ja vuodessa (n. 10kk) noin 2,5tonnia hiilidioksidia, mikä vastaa noin 25 000km:n ajoa autolla vuodessa. Vaihtoehtoisia kaasujakin löytyy. Eikö tämä olisi oikea kohde päästöjen vähentämiselle, kun hitsausrobotit tekevät vielä jotkin jopa työtä 24/7. Vaikutus olisi suuri nopealla aikataululla.

Lisää kommentti

Tällä kysymyksellä varmistetaan, että et ole roskapostia lähettävä skripti.

Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.