Fiiliksiä mediakoulutuksesta

Demarinuorten Tulevaisuuden tekijät 3 –koulutuksessa Tampereella harjoiteltiin mediaesiintymistä ja koettiin suuria tunteita. Viikonlopun mittaisessa koulutuksessa kokeiltiin muun muassa, miltä tuntuu antaa radio- ja televisiohaastatteluja.

Torniolainen Miska Ylijoki koki koulutuksen erityisen silmiä avaavana. Hän oppi ymmärtämään itseään paremmin harjoitellessaan vaikuttavan puheen pitämistä televisiossa itselleen tärkeästä aiheesta, transsukupuolisuudesta.

-Yleisön edessä itkeminen päästi irti jotain negatiivista, Miska kertoo.

Miskan puhe sai yleisönkin kyyneliin. Hän kertoo puhuvansa transsukupuolisuudestaan yleensä tunteettomasti, mutta ymmärsi nyt kuinka suuri ja tärkeä asia hänelle on.

-Itkeminen ihmisten ja kameran edessä pelotti, mutta vastaanotto oli hyvä, hän jatkaa.

Salolaiset Siiri ja Sinella kuvailevat koulutuksen ylittäneen odotukset ja olleen monipuolinen sekä eritasoisille sopiva. Kaveriporukalla koulutukseen osallistuneiden nuorten mukaan heitä kiinnosti erityisesti koulutuksen sisältö.

-Oli hauskaa saada positiivista ja rakentavaa palautetta sekä kehittyä, he kertovat.

Koulutuksen nuorin osallistuja oli vasta 15-vuotias Mimosa Keravalta. Mimosa oli Demarinuorten tapahtumassa ensimmäistä kertaa, viihtyi ja voisi tulla uudestaan. Hän suosittelee koulutusta nuorille, jotka haluavat vaikuttaa asioihin.

-Nuorimmaisena oleminen ja muiden suhtautuminen jännitti, mutta oli kuitenkin turhaa jännittää, Mimosa kuvailee.

Kouluttajat olivat asiantuntevia media-alan konkareita, jotka onnistuivat tehtävässään erinomaisesti lähettäen osallistujat kotimatkalle entistäkin varmempina esiintyjinä. Demarinuoret järjestää Tulevaisuuden tekijät –koulutussarjan jälleen ensi vuonna.

 

Radio debatti harjoitus

Teksti: Patrik Saarto, Heidi Miettinen, Viivu Seila

Kuvat:Jenni Lang

 

 

Lisää kommentti

Tällä kysymyksellä varmistetaan, että et ole roskapostia lähettävä skripti.

Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.