Mikaelinseurakunta kesän jälkeen

Tänään Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto jatkuu kesätauolta.

Minulle kirkko ja usko merkitsee hyväksyntää, armoa ja toivoa. Ihmisyyttä, kokonaisuutena.

Seurakuntavaalit olivat ensimmäiset vaalit, joissa sain miehiltä osakseni huorittelua, vähättelyä, kyseenalaistamista. Palautteen mukaan olen vääränlainen kristitty. Itsekeskeinen ja tyhmä. Olin käynyt kuntavaalit ennen seurakuntavaaleja. En halua nyt syyttää yleisesti miehiä, mutta sattumoisin ne jotka kommentoi julkisesti julmasti olivat miehiä. Naiset, vaikka saattoikin olla erimieltä asioista kanssani, puolusti.

Kuulun niihin ihmisiin, joille kristinusko on kulttuuriperintöä. Osa ympärillä olevaa kulttuuria johon kasvetaan. Minut on kastettu, kävin perhepäivähoitoaikana seurakunnan kerhossa, kävin rippikoulun, kyseenalaistin Jeesuksen, Jumalan ja Raamatun, loin oman tulkinnan uskosta.

Olin hämmentynyt saadusta kommenteista Youtubeen ja Facebookiin. Minun uskossani ei tuomita, haukuta tai olla tarkoituksella toiselle kamalia. Ehkä minä olenkin vääränlainen kristitty, mutta kuka sen määrittää millainen pitää olla? Tärkeintä on olla loukkaamatta ketään, etenkään tietoisesti.

Palautteen perusteella ajattelin, etten saa yhden yhtä ääntä. Sain kuitenkin yllätyksekseni valtavasti ääniä, olin todella pöyristynyt. Neljänneksi eniten koko seurakunnassa ja eniten omassa ryhmässäni. Oli todella ristiriitaista saada vihamielistä palautetta ja silti niin moni ihminen äänesti.

Ilokseni sain huomata Mikaelinseruakunnan toiminnan olevan edistyksellistä. Henkilökunnan motivoitunutta kehittämään seurakunnan toimintaa monipuolisesti tähän aikaan. Meillä on upea Gospel-kuoro, josta saa olla ylpeä. Kirkkomme konsertteihin ei kaikki halukkaan mahdu edes sisään kirkkoon. Ja kaikille tiedoksi: Riisuttu mies – Elokuva on kuvattu Mikaelinkirkossa! Seurakunnan päätöksenteossa vallitsee avoin ja hyväksyvä ilmapiiri. Seurakuntavaikuttajan matka on ollut mielenkiintoinen tähän saakka, mukavaa kun matkaa ja uutta ihmeteltävää on vielä edessä.

 

 

 

Kommentit

Lisää kommentti

Tällä kysymyksellä varmistetaan, että et ole roskapostia lähettävä skripti.

Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.