Mietoistenlahti, päiväretki luontoon!

Aurinkoinen sunnuntai-aamu. Herään Mynämäeltä. Tekee mieli lähteä kävelemään. Ajamme autolla Mietoistenlahden luonnonsuojelualueelle ja kävelemme kolmisen kilometriä. Päivän tavoite saavutettu, helposti.

 

Mietoistenlahden luonnonsuojelualue on siitä mukava ja helppo paikka, että pääreitti parkkipaikalta lintutornille on sen verran helppokulkuista, että sen voisi onnistua menemään mahdollisesti jopa pyörätuolilla. Mikäli sikäli ajaa inva-taksin ensimmäisen mäen alapuolelle tullessa ja mennessä. Parkkipaikalla on jopa inva-puucee. esteettömyys on aika harvinaista luontopoluilla! Mietoistenlahden alueella on myös esteetön lintujenbongauskallio. Sinne pääsee siis neljärenkaisella menopelillä!

Koska alueesta on tehty helppokulkuinen soveltuu vajaan kilometrin pituinen ’pääreitti’ ihan koko perheelle vauvasta vaariin. Lapset ja iäkkäämmät ihmiset jaksaa kävellä reitin ilman suurempia känkkäränkkiä. Tai vaikka sillä matkalla känkkäränkän saisikin, niin autolle pääsee nopeasti takaisin.

Helppokulkuisuuden ja lyhyen matkan takia reitti ei vaadi mitään erityisiä varusteita. Minäkin kävelin tyytyväisenä kesäkengissä ja maksimekossa. Toki kun siirryimme pääreitiltä metsäpoluille lintutornin kohtaan, niin sukat ja suljetut kengät olisivat olleet ihan mukavat. Ei olisi niin paljon muurahaiset purreet.

 

Eli kaikille jotka haluavat tehdä helppoja päiväretkiä luonnon pariin niin Mietoistenlahti on oiva valinta!

 

 

Lisää kommentti

Tällä kysymyksellä varmistetaan, että et ole roskapostia lähettävä skripti.

Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.