Kiitos lakkolaisille

Oon ylpee mun liitosta. Mä kuulun JHL:n. Se on nostanut muutaman päivän lakolla todella toimivasti ongelman esiin.

Tänään on viimeinen lakkopäivä ravinto- ja kulttuurituotannon aloilla.

Oon kuullut monesti lakon olevan vanhanaikainen tapa toimia, ja mä olen samaa mieltä siitä. Lakko on mun mielestä vanhanaikainen tapa toimia. On myös vanhanaikaista heikentää tietyn ihmisryhmän elämänlaatua. Eikä minkä vaan ihmisryhmän, vaan heikoimmassa asemassa olevien elämänlaatua. Eikä työssäkäyvän ihmisen missään tapauksessa kuuluisi olla heikossa asemassa. Työssäkäyvä ihminen käyttää kaikkein arvokkaintaan, eli aikaansa yhteisen edun toteuttamiseen. Yhteinen etu voi olla vanhuksista, lapsista tai apua tarvitsevien hoitamista, huolehtimista, palvelun tarjoamista, kasvattamista tai ruokkimista. Yhteinen etu on tehdä työtä yritykselle tai muulle organisaatiolle. Meidän yhteinen etu on se, että jokainen elää elämää, jossa tuntee olevansa merkityksellinen. Tämän hetkine porvarihallitus on leikannut merkityksellisyyttä. Vähentänyt työntekijöiden vapaa-aikaa, vähentänyt käytettävissä olevaa rahaa, vähentänyt etenkin sosiaali- ja terveysaloilta työntekijöitä, ja siten myös vähentänyt työn viihtyvyyttä tuomalla tilalle stressin ja riittämättömyyden tunteen. Porvarihallitus on leikannut laatua.

Lakko on työkalu, lakko on vastalause. Lakko on niin kauan parhain työkalu osoittaa, että nyt riittää, kunnes parempi tapa toimii. Parempi tapa on jo keksitty, se on sopiminen, kompromissit. Nykyinen hallitus ei jousta, mutta työntekijöiden ja muiden yhteiskunnan jäsenten on hallituksen mukaan joustettava loputtomasti. Nykyinen hallitus ei ole pitänyt kiinni sopimuksista. Nykyinen porvarihallitus myy Suomea halvalla, ja kerää pienet voitot ihmisten saavuttamattomiin. Siis niiden ihmisten, jotka ovat joustaneet, jotta saisimme valtion velan hallintaan.

On erittäin kurjaa joutua lakko tilanteeseen, mutta vielä kurjempaa on niiden ihmisten jokapäiväinen arki, jotka kiltisti alistuu ja hyväksyy porvarihallituksen heille antaman kohtalon.

Meistä jokainen on arvokas. Me emme ole ansainneet työelämän heikennyksiä jo valmiiksi epävarmassa työmaailmassa. Meistä jokainen ansaitsee arvostusta. Arvostus osoitetaan palkalla ja työviihtyvyydellä. Arvostus osoitetaan valtion toimilla. Heikennykset eivät ole osoitus arvostuksesta. Päinvastoin. Tämän takia lakko. Vaaditaan arvostus, mikä meille kuuluu, jotta Suomi voi hyvin.

 

 

Lisää kommentti

Tällä kysymyksellä varmistetaan, että et ole roskapostia lähettävä skripti.

Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.